Virtuális projekttalálkozó a Bildung+Digital?! projektben

2020. november 2., hétfő
Virtuális projekttalálkozó a Bildung+Digital?! projektben

Az első virtuális, határokon átnyúló projekttalálkozó nyolc országban pozitív visszajelzésekkel zárult


"Nem engedhetjük meg, hogy a koronavírus passzivitásba kényszerítsen bennünket" - mondta Ortrud Harhues a Münsteri egyházmegye KAB oktatási intézetéből és Marcus Flachmeyer a HeurekaNettől. "A korona miatt nem találkozhatunk az eredeti helyszínen Pécsett (Magyarország), így most kipróbáljuk virtuálisan."

És működött! A szervezők 24 résztvevőt regisztrálhattak az „Bildung+Digital?!” projekt első virtuális, határokon átnyúló projekttalálkozójára. A plenáris és a kiscsoportos munka keretében Belgium, Németország, Olaszország, Litvánia, Ausztria, Lengyelország, Csehország és Magyarország kilenc intézményének oktatási szakértői osztották meg tapasztalataikat a lezárás oktatási munkára gyakorolt hatásaival kapcsolatban. A partnerek beszámoltak egy-egy sikerélményükről, melyeket a koronavírus idején értek el: az osztrák népfőiskola az új tanulási platformot emelte ki, a belgák az online akadémiájukat. A cseh partner egy a Covid19-re összpontosító HR-videotalálkozó-rendszert állítot fel, a német partner digitális nyári akadémián dolgozott, valamint online workshopot tartott az e-learning modulok fejlesztői számára, a Nevelők Háza Egyesület megváltozott körülmények között megrendezte a Tanulófesztivált, az olasz, a lengyel és a litván partnerszervezet online kurzusokat szervezett.

A kétnapos virtuális értekezlet a következő határon átnyúló projekttalálkozó megtervezésével zárult. Így remélhetőleg ismét a tervezett helyszíneken, Ausztriában, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Olaszországban és Litvániában találkozunk. És ha nem a helyszínen, akkor természetesen megint virtuálisan.

Csatolt fájl:
  • application/pdf ikonLetöltés (2021-01-14-virtualisprojekttalalkozo.pdf)
Link:
Kapcs. projekt: