Pécsi Városszépítő és Városvédő Egyesület

Pécsi Városszépítő és Városvédő Egyesület
Státusz
A szervezet: 
a Nevelők Háza Egyesület tagja
a Civil Közösségek Házában tartja összejöveteleit

Engedjék meg, hogy ezúton is felhívjuk szíves figyelmüket a Pécsi Városszépítő és Városvédő Egyesületre, amely már huszonöt éve fáradozik azon, hogy Ön otthon érezze magát kétezer esztendős kedves városunkban, Pécsett.

Szívünkben őrizzük a neves városvédő szakembernek, országos elnökünknek, Ráday Mihálynak a szavait, mely szerint „…aki a múltját nem ismeri, a jövőt nem érdemli!”

Lehetőségeinkhez képest igyekszünk mindent megtenni, hogy városunk méltó legyen arra a megtisztelő címre, melyet 2007. november 26-án Londonban kivívtunk magunknak, vagyis Pécs város a jövőben világviszonylatban is az „Élhető Városok” kategóriájába fog tartozni.

Ebben az elismerésben Egyesületünk munkája is benne van. A közelmúltban több akciót hirdettünk meg, amely arra irányult, hogy városunk ne legyen szennyezett, utcái csinosak, virággal díszítettek legyenek. Legfőbb törekvésünk, hogy a város lakói mellett az itt tanuló sok egyetemista és a Pécset felkereső számos turista is jól érezze magát nálunk.

Nagy örömünkre szolgálna, ha a jövőben Önt is soraink között üdvözölhetnénk, hiszen célkitűzéseinknek sikeres megvalósítására csak akkor van reális esély, ha sokan segítik és támogatják városszépítő, városvédő munkákat.

Kérjük, ha arra a megtisztelő elhatározásra jutna, hogy közénk szeretne tartozni, belépési szándékával a Civil Közösségek Háza (Pécs. Szent István tér 17.) irodájában keressen fel bennünket.