Városi Civil Kaleidoszkóp

2012. június 5., kedd 15.0017.00
Városi Civil Kaleidoszkóp
egyéb

MEGHÍVÓ
Városi Civil Kaleidoszkóp

Hogyan lehetséges önerőből, lelkes önkéntesek munkájával közösségi helyeket létrehozni és működtetni? Milyen kihívásokkal szembesül az, aki ma belevág egy ilyen közösségi alapú szerveződésbe? Vannak-e Pécsett 'jó gyakorlatok', melyek mintául szolgálhatnak a lelkes közösségszervezőknek? Egyáltalán mi értelme szervezni és szerveződni?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a jelenleg is aktív vagy éppen születő félben levő projektek szervezőinek segítségével, akik saját ügyük bemutatása mellett megosztják velünk és egymással tapasztalataikat, ötleteiket.

A találkozóra meghívjuk a média képviselőit, akik segíteni fognak a média szereplőivel való hatékony kommunikációban, felvázolják a lehetőségeket és tanácsokkal látják el a résztvevőket.

Program
15:00 – 16:30
- Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Program – komplex, jelenléten alapuló szociális munka egy szegregátumban, Pécs, keleti városrész (Fehér Angéla programvezető)
- Mosolymanó Egyesület – Játszótéri  közösségek, avagy tapasztalatok önkéntes játszótérfejlesztésekkel kapcsolatban (Vörösné Deák Andrea programvezető)
- KÖSZ! – Kamasz Önkéntes Szolgálat a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ fiataljainak bevonásával (Benke Tímea szakmai vezető)
- „HatArtalan értékek” – önkéntesek bevonása börtönben és nevelőotthonokban zajló ifjúsági munkába (Katona Kriszta szakmai vezető)
- Lehet-e már középiskolásként elköteleződni? (Kovácsné Pallós Boglárka Baranya Ifjúságáért Nonprofit kft.)
- Pécsi Életmód Egyesület marketing stratégiája (Varga Zsanett programvezető)

„Lehet, hogy elfelejtik ki vagy, lehet, hogy elfelejtik mit mondtál nekik,
DE! soha nem fogják elfelejteni, hogyan érezték magukat a szavaidtól”

16:30 – 17:00
- „Mitől jön át” egy civil hang? Hogyan érhetük el, hogy felfigyeljen ránk a média? – hasznos tanácsok Fábián Mária újságírótól, rádiós szakembertől
A találkozóra meghívjuk a média képviselőit, akik reményeink szerint segíteni fognak a média szereplőivel való hatékony kommunikációban, felvázolják a lehetőségeket és tanácsokkal látják el a résztvevőket.

17:00 – tól
- „Kertészek vagyunk!” - 20 perces dokumentum film vatítése

Ki mondta, hogy a pesti belváros nem lehet zöld? Mire képes egy bérháznyi lakó? Az elidegenedés tényleg gyógyíthatatlan? Összehozhat-e egy rakás vadidegen embert egy „szabadtéri nappali”? A változtatás elsősorban pénzkérdés?

A XIV. Országos Diákfilmszemlén a legjobb dokumentumfilm díját nyerte el az alkotás, mely azt mutatja be, mennyit ér, ha a szakemberi kezdeményezés találkozik a civil akarattal és együttműködéssel, aminek eredményeképp budapesti bérházak belső udvarait parkosítják, látják el növényekkel a házban lakók és a fiatal kertészek.

Jelentkezés: Knyihár Éva knyiharevaatgmail [dot] com , 20/2637-659
 

Csatolt fájl:
  • application/pdf ikonLetöltés (2012-05-24-meghivo_-_varosi_civil_kaleidoszkop.pdf)
Helyszín: