„Testemnek - ha engedem” - Érzelem fókuszú, komplex művészetterápiás csoport

17.0019.00
„Testemnek - ha engedem” -  Érzelem fókuszú,  komplex művészetterápiás csoport
egyéb

„Testemnek - ha engedem”
Egy Érzelem fókuszú, 12 alkalmas, komplex művészetterápiás, zárt önismereti csoportra hívunk!
Mert fontos hogy igazi, szoros kapcsolatba kerülhess az érzelem világod alap elemeivel.
Tesszük ezt sok zenével, tánccal, játékkal, Pécsett, Keddenként 17h-19h között a Civil Közösségek házába.
Érzelmeink segítik értelmezni a körülöttünk lévő világot. Ezért felismerésük, megélésük és elismerésük kulcs fontosságú az egészéges lelki működésünkhöz! Mégis sokszor a saját érzelmeinket is félreértjük, vagy el sem fogadjuk azt, ezáltal megnehezítve a saját életünkben való eligazodást!
De mégis miért küszködünk ennyien az érzelmeinkkel? A felvilágosodás kori eszméink, a racionalitás túlhangsúlyozása és a fogyasztói társadalom értékrendváltozása megbélyegezte a heves érzelmek megélését. A XXI. századra pedig elkezdtük túlhangsúlyozni a pozitivitást a többi érzelemmel szemben. Pedig az emocionalitásunk megélése volt mindig is a túlélésünk kulcsa!
A harag révén tudjuk mikor kell megvédeni magunkat, szeretteinket vagy az érdekeinket, a félelem éberen tart a veszélyekre, az öröm révén tanuljuk meg mi az, ami minket épít és a szomorúság jelez, amikor valamit belül fel kell dolgoznunk. Ha elveszítjük az érzelmeinkkel való szoros kapcsolatot, akkor alapvető funkcióinktól esünk el, ami hiperverbalizáló világunkban könnyedén megtörténik!
A komplex művészetterápia, a zene és a tánc eszközeivel képes minket újra összekapcsolni saját érzelmi világunkkal. A muzikalitás és a mozgás születésünk pillanatától jelen lévő kifejezési módjaink, amelyek révén közvetlenül tudunk megélni és kifejezni bármilyen érzelmet. A modern zene és táncterápiás eszközök képesek minket fokozatosan újra összekapcsolni ezekkel a vitális érzelmeinkkel, a dühhel, a szorongással, a melankóliával és az örömmel.
Erre a 4 alapérzelemre fókuszálva keressük meg a módot arra, hogy újra bensőséges kapcsolatba kerüljünk önmagunkkal. Felismerjük, elismerjük, megéljük és kiéljük a bennünk lévő érzéseket számunkra és a környezetünk számára is egészséges, építő módon.
A 12 alkalmas csoport időpontjai:
2023. okt. 17. 24. 31.
2023.nov. 7. 14. 21. 28.
2023.dec. 5. 12.
2024. jan. 9. 16. 23.
Keddenként 17h-19h-ig.
A részvételi díj 10000 Ft/alkalom. Amennyiben egyben kifizeted i a jelentkezési határidőig úgy 20000 Ft engedményt tudunk adni tehát összesen 100000 Ft
A csoportot tartják:
Kemény Viktor - pszichológus és zeneterapeuta
Rónaháti Júlia - játék- és táncterápiás kísérő
Jelentkezni a következő űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/xgLfPfcFyUPNiTfh8. Jelentkezési határidő október 6.
Érdeklődhetsz telefonon vagy e-mailen is:
+36705507270, soulsession [dot] psyatgmail [dot] com
zenitdanceatgmail [dot] com

Helyszín: