STREET ART BERGEN - Zseni Zsigmond fotográfus kiállítása

2022. június 1., szerda 18.002022. június 30., csütörtök 16.00
STREET ART BERGEN - Zseni Zsigmond fotográfus kiállítása
kiállítás

Megnyitó: 2022. június 1.  18 óra.  CKH-Pince Galéria.

A kiállítás témája
Norvégiát leginkább lenyűgöző fjordjairól és az utóbbi évtizedekben hatalmas olajkészletéről ismerjük. Ez a skandináv ország azonban jóval több ennél – pezsgő kulturális élet jellemzi a nagyobb városokat, mint Oslo vagy Bergen, zenei és más művészeti fesztiválokkal találkozhatunk egész évben.
Az elmúlt évtizedben ez az ország az úgynevezett street art, azaz a graffiti európai fellegvára lett. A műfaj mára már egy folyamatosan megújuló, a nagyvárosok arculatát erősen formáló művészeti ág lett. Sok Norvégiában és nemzetközileg is elismert művész él Bergenben, alkotásaik pedig meghatározzák a város utcáinak hangulatát.
Az utcákon a graffiti világában jól ismert alkotók, mint Dolk, AFK és TEG munkái láthatók, melyek erősen meghatározzák az európai street art trendet. Alkotásaik reflektálnak a világ aktuálpolitikai eseményeikre, társadalomkritikát fogalmaznak meg vagy épp a mindennapi élet problémáinak tartanak görbe tükröt.
Zseni Zsigmond fotográfus képei betekintést nyújtanak, hogyan változik folyamatosan a város arculata, illetve milyen témák foglalkoztatják a művészeket ebben a skandináv városban.
A kiállítás kapcsán interjú is készült néhány művésszel, ezek szintén láthatók, olvashatók a róluk készült képekkel együtt.
A kiállítás megnyitóján Szabó Gabriella Eszter zongoraművész, zeneszerző játsza a témához kapcsolódó saját szerzeményeit Nepp Ivett fuvolaművész közreműködésével. A kiállítást megnyitja Bubreg Balázs képzőművész-dizájner.

A kiállítás időtartama: 2022 június 1-30. Hétköznapokon 09:00-16:00-ig
A projektről bővebb információ:
https://zsenizsigmond.wixsite.com/graffitinorge

Helyszín: