Pécsi Magyar-Finn Társaság

2016. november 16., szerda 16.3018.30
Pécsi Magyar-Finn Társaság
előadás

„A Civil Közösségek Házában (Szent István tér 17., nagy előadóterem) a Pécsi Magyar–Finn Társaság november 16-án, szerdán 16.30 órakor kezdődő klubdélutánján a Finnország Budapesti Nagykövetsége - és személy szerint Petri Tuomi-Nikula nagykövet úr -  támogatásával Outi Tuomi-Nikula néprajzprofesszor asszony – Finnország első kulturálisörökség-professzora –  tart magyar tolmácsolással előadást „Kinek a tulajdona a kulturális örökség - avagy hol húzódik a határ a magán- és a közszféra között?” címmel dr. Andrásfalvy Bertalan professzor úr, egyesületünk 1974. évi alapító tagjainak egyike (aki azóta is tagja egyesületünknek), a Finn Oroszlán Lovagrend Nagykeresztje elismerés kitüntetettje (1992), Pécs város díszpolgára (2010) másnapi 85. születésnapja alkalmából.

A programnak helyet adó előadóteremben Mánfai György pécsi fotóművész néprajzi értékeket megörökítő, eddig még be nem mutatott képeinek kiállítása:- “Erős gyökerekkel az érett kalászig”címmel -  egyaránt köszönti majd az ünnepeltet és a vendégelőadót. – Rendezvényünk támogatói: az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága és Villány Város Önkormányzata.

 

Mánfai György “Erős gyökerekkel az érett kalászig” című kiállítása 2016. november 10. és november 17. között 9 és 18 óra között megtekinthető a Civil Közösségek Háza Új Galériájában.

 

 

 

Kinek a tulajdona a kulturális örökség – avagy hol húzódik a határ a magán- és a közszféra között?

 

Outi Tuomi-Nikula, Finnország első kulturális örökség professzorának előadása

finn nyelven, magyar tolmácsolással.

A teremben ugyanakkor megtekinthető Mánfai György

Erős gyökerekkel az érett kalászig


című néprajzi témájú fotókiállítása.