OSZTRÁK ORSZÁGOS KÉZMŰVES KLASZTER SIKERES MŰKÖDÉSI GYAKORLATÁNAK ISMERETÁTADÁSA

2013. május 16., csütörtök 15.0019.30
OSZTRÁK ORSZÁGOS KÉZMŰVES KLASZTER SIKERES MŰKÖDÉSI GYAKORLATÁNAK ISMERETÁTADÁSA
oktatás-tréning

A Napvilág Alapítvány szeptembertől KÖZÖSSÉGI ÉRTÉKESÍTÉSI RENDSZER beindítását tervezi - az osztrákokkal vagy önállóan, klaszter formában - alapítványunk alkotóközösségének tagjai és mestermunkát végző más magyar népi kézművesek számára.

Április és május hónapban országos ismeretátadó rendezvényeken mutatjuk be a MEISTERSTRASSE KLASZTER márkanéven ismert osztrák országos kézműves közösségi piacrajutást segítő marketing rendszer működését, és az általunk javasolt magyarországi közösségi értékesítési lehetőségeket.

PÉCS
Civil Közösségek Háza
Szent István tér 17

2013 május 16. 15:00 – 19:30
regiszráció: 14:30-tól

A félnapos ismeretátadó rendezvényen az osztrák Meisterstrasse vezetőitől kapunk választ, hogy a szomszédos országban hogyan szólítják meg a kézműves értékeket kereső vásárlóközönséget, hogyan érik el, hogy a csoportba tartozó kézművesek alkotásai iránti megnövekvő kereslet biztonságos megélhetést nyújtson számukra.

Részletes program:
15:00 – 16:30 Kézműves mesterek hálózata Ausztriában: Meisterstrasse (Mesterek útja a közösségi marketingen át a vevőkig) /az utolsó 15 perc szünet/
16:30 – 18:00 Együttműködési javasolt formák Magyarországon és a népi építészeti emlékek mint a megvalósítás javasolt helyszínei: szövetkezetek, klaszterek, tájházak /az utolsó 15 perc szünet/
18:00 – 19:30 A tapasztalatok magyarországi hasznosíthatósága: az elhangzottak csoportos feldolgozása

Ha részese szeretnél lenni annak az alkotó folyamatnak, amely nyomán döntünk, hogy milyen úton lehet hatékonyabb az értékesítés és a piac szervezése, szeretettel várunk.

Máthé Lajos
Elnök
Napvilág Alapítvány
napvilagalkotokozossegatgmail [dot] com

A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával valósult meg.

Helyszín: