Önkéntesség Nemzetközi Napja 2012

2012. december 5., szerda 14.3018.00
Önkéntesség Nemzetközi Napja 2012
oktatás-tréning

Éretten másokért!
középpontban a közösségi szolgálat


A köznevelési törvény egyik rendelkezése szerint szeptembertől az iskolai közösségi szolgálat nem csupán lehetőség, hanem kötelező iskolai feladat, amit minden érettségire felkészítő középiskolában teljesíteni és igazolni kell.
Az érettségire készülő diákoknak három év alatt kellene összegyűjteniük az ötvenórányi karitatív, közcélú tevékenységet, ami lássuk be, semmilyen komoly megterhelést, annál több izgalmas élettapasztalatot jelenthet a tizenévesek számára. És jó-e az, ha mindezt az érettségihez kötik? Vajon mi tesz valakit igazán éretté az életre? Janus Pannonius csillagos ötös elemzése, a Balboa-expedíciók pontos évszámának ismerete, a szinusz és koszinusz ismerete? Vagy pedig egy fa elültetése, egy idős ember gondozása, esetleg egy fogyatékos emberrel való beszélgetés?

Időpont: 2012. december 5. 15:00 – 18:00
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed É78


Program:

Világkávézó: önkéntességről szóló kisfilmek vetítése, majd tanárok és diákok osztják meg egymással gondolataikat a közösségi szolgálatról
Hol teljesíthetek közösségi szolgálatot? – személyes találkozás fogadószervezetek programjaival, képviselőivel
Az „Év Önkéntese” - díjátadó városi ünnepség

A rendezvény keretében mikuláscsomagokat készítünk a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekeinek. Kérjük, hozzatok magatokkal egy-egy apró ajándékot, amellyel szívesen megajándékoznátok egy kisiskolás gyermeket.