Nőügyek 2018 - Társadalmi problémák és megoldási stratégiák c. kötet pécsi bemutatója.

2018. november 8., csütörtök 17.3020.30
Nőügyek 2018 - Társadalmi problémák és megoldási stratégiák c. kötet pécsi bemutatója.
egyéb

A Kerényi Károly Szakkollégium és a Friedrich-Ebert-Stiftung szervezésében kerül megrendezésre november 8-án a Nőügyek 2018 - Társadalmi problémák és megoldási stratégiák c. kötet pécsi bemutatója.

A Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti képviselete kutatást végzett Gregor Anikó szociológussal és a Závecz Research kutatóintézettel. Kutatásunkkal ki akartuk deríteni, a magyar nők szerint mik is ma a „nőügyek”, és azt is, hogy a társadalom, nők és férfiak, mit gondolnak ezekről. Azért vágtunk bele ebbe a kutatásba, hogy feltérképezzük, milyen nehézségekkel, akadályokkal szembesülnek a nők a mindennapokban. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ezeket milyen nyelvezetben fogalmazzák meg: mennyiben tekintik ezeket nemek közti egyenlőtlenségeknek, és mennyiben hasonlít a problémák megragadása ahhoz, ahogy azt a nők helyzetével foglalkozó aktivisták vagy politikusok teszik. Azt is meg akartuk tudni, hogy mennyire köszönnek vissza elbeszélésükben a közbeszédben domináns nőtémák, a nőket célzó leggyakoribb, tág értelemben vett politikai vagy mozgalmi üzenetek. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az általuk legégetőbbnek érzett problémákban honnan várják a segítséget – mit gondolnak a partnerük, a családjuk, a kisközösségek, a civil szervezetek, a munkáltatók, a politika szerepéről.

A rendezvényen a kutatás eredményeiből készült összefoglaló kötetet fogjuk bemutatni és az eredményeket megvitatni.

A kötetet a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk, addig is elérhető online itt: http://library.fes.de/pdf-files/bueros/budapest/14461.pdf

A kötetet bemutatják a szerzők:
Gregor Anikó (ELTE Társadalomtudományi Kar)
Kováts Eszter (Friedrich-Ebert-Stiftung)

Kommentálja:
Bognár Szilvia (tanácsadó, Pécsi Család- és KarrierPONT)

Ezt követően beszélgetés a közönséggel.
A beszélgetést moderálja:
Bozsoki Petra (PTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola)

Az esemény időpontja: november 8. 18.00
Helyszíne: Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)
Érkezés és kávé 17.30-tól, várható befejezés és szendvicsek 20.00-tól.