NEMZET, NEMZETISÉG, ÁLLAM – össznemzetiségi tudományos konferencia

2013. szeptember 12., csütörtök 09.002013. szeptember 13., péntek 16.00
NEMZET, NEMZETISÉG, ÁLLAM – össznemzetiségi tudományos konferencia
egyéb

A pécsi Lengyel Ifjúsági Egyesület 2013 szeptember 12-13-án multietnikus konferenciát rendez avval a céllal, hogy hozzájáruljon a nemzeti kisebbségek történelmi múltjának és jelenlegi helyzetének kutatásához és széles körű megismertetéséhez. A rendezvény legfőbb feladata, hogy vizsgálat tárgyává tegye a közép-európai nemzetekről és nemzetiségekről való gondolkodásunk gyökereit, és a magyarországi nemzetiségekkel kapcsolatos aktuális kérdéseket, egyesítve a tudományos alaposságot és gyakorlati javaslatok kidolgozásának igényét a felvetett kérdésekben.

A konferencia átfogó képet igyekszik nyújtani a magyarországi nemzetiségek történelmi múltjáról, kulturális örökségéről, az integráció és a nemzetiségi identitás megőrzésének lehetőségeiről, tapasztalatairól. A kép azonban nem lehet teljes a határainkon túl kisebbségben élő magyarság helyzetének, kulturális és érdekvédelmi intézményeinek bemutatása nélkül.

A szakmai program számára gyakorlati jelleget ad, hogy a szekcióüléseken a vitaindító előadásokat követően a résztvevőknek is lehetőséget biztosítunk nem csak rövid kérdések és hozzászólások megfogalmazására, hanem (előzetes jelentkezés alapján) a témához kapcsolódó, nagyobb lélegzetű, 10 perces koreferátumok tartására is.

információ:

Erdős Zoltán József (Lengyel Ifjúsági Egyesület)
E-mail: lengyelifjakatgmail [dot] com
Telefon: +36 (20) 773-8505

 

Csatolt fájlok:
Helyszín: