Lélektér esték - Normálisak vagyunk? Kormos Balázs előadása

2020. március 11., szerda 18.0020.00
Lélektér esték - Normálisak vagyunk?  Kormos Balázs előadása
előadás

Minden hónap második szerdáján Lélektér estek.

Normálisak vagyunk? Deviancia és megbélyegzés a serdülők életében címmel Kormos Balázs szociális munkás, szocioterapeuta, művészetterápiás csoport vezető előadása a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány szervezésében.

Az előítélet él, virágzik ma Magyarországon.  A médiában, a munkahelyen, az iskolában, a bevásárlóközpontban vagy a játszótéren. Kit és mit tekintenek normálisnak a serdülők és kiket a felnőttek? A társadalom elfogadása és tűrőképessége a másságokkal kapcsolatban csökkenni látszik. Bár vannak jó gyakorlatok, úgy tűnik, nincs hatékony társadalmi eszköz és szándék a megbélyegzés és a kirekesztés elleni folyamatban.

Hogyan hat az előítélet, a címkézés és a megbélyegzés a kamaszokra? Mit jelent ma a fiatalok életében a deviancia? Vajon azokat a kívánt viselkedéseket és értékeket erősítjük meg a gyerekekben, amiket szeretnénk? Hogyan nyithatunk utat  a félelmek és a frusztrációk barikádjai között? Mit tehetünk felnőttként, szülőként vagy szakemberként a következő generáció közösségeiért?!

A rendezvény ingyenes, de a helyszínen adományládát helyezünk ki, melybe akár csekély összeget is szívesen fogadunk, hogy a Lélektér estek a támogatási időszak után is folytatódhasson.

A RENDEZVÉNYEN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ KÖTELEZŐ HONLAPUNKON REGISZTRÁLNI: http://ifjusagi-lelkisegely.hu/lelekter_estek.php

A Lélektér esteket márciusig a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.