Koreai Filmklub - Az íjak háborúja

2016. február 26., péntek 16.3018.30
Koreai Filmklub - Az íjak háborúja
film

 ÍJAK HÁBORÚJA 최종병기 활

Történelmi akciófilm, 122 perc, 2011


Rendező: Han-min Kim
Író: Han-min Kim
Szereplők: Hae-il Park, Seung-ryong Ryu, Mu-Yeol Kim

A film megtekintését 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

A kínai mandzsu hadak a XVII. században kétszer is megszállták Koreát. Ebben az időszakban él az ifjú Nami, aki tökéletesen képzett íjász. Szülei halála óta a családot számára egyetlen húga jelenti, akiért bármire képes lenne. Nami szarvasra vadászik az erdőben, amikor portyázó hadak elrabolják az esküvőjére készülő húgát. Hogy megmentse testvérét, egymaga száll szembe a sereggel, és számtalan harcossal végez. Ezt látva azonban a mandzsu tábornok éktelen haragra gerjed, és hajtóvadászatot indít a rejtélyes íjász után.

Az Íjak háborúja óriási kritikai és közönségsikert aratott Dél-Koreában, a 2011-es év kasszasikere volt 7,5 millió eladott mozijeggyel. A főszereplő színészeket, valamint a vizuális effektusokat mind a helyi Oscarnak számító Nagy Harang, mind a magas művészi színvonalú, populáris filmeknek szánt Kék Sárkány gálákon díjazták.
A tavalyi Koreai Filmhét látogatói számára érdekesség lehet, hogy a főszereplő íjászt az a Pak Heil alakítja, akit legutóbb az Anyám, a sellő című filmben a jóképű postás szerepében láthattunk.

Forrás: http://www.urania-nf.hu/film/koreai-filmfesztival-ijak-haboruja