Jótékonysági koncert az ukrajnai menekültek megsegítésére - Fuchs Gábor Kárpátaljáról származó zongoraművész koncertje

2022. március 19., szombat 17.0018.00
 Jótékonysági koncert az ukrajnai menekültek megsegítésére -  Fuchs Gábor Kárpátaljáról származó zongoraművész koncertje
koncert

Szeretettel várjuk Önöket Fuchs Gábor beregszászi születésű zongoraművész koncertjére. Műsoron Schubert, Beethoven, Chopin és Liszt művei.

A belépés díjtalan, az adományokat az ukrajnai menekültek megsegítésére fordítjuk.

"Fuchs Gábor a világ több országát mondhatta már otthonának. A mai Ukrajna területén található Kárpátalja, egyik magyarok lakta kisvárosában, Beregszászon, az akkori Szovjetunió területén született. Ott vált zongoraművésszé, a moszkvai konzervatórium elvégzését követően. Majd eljutott többek között Németországba, Svájcba, ezt követően az Egyesült Államokban telepedett le.

New Yorkban élt több mint negyven esztendeig, és ott lépett fel szinte megszámolhatatlan koncerten. Többször is fellépett a világ egyik leghíresebb koncerttermében, a New York-i Carnegie Hallban, illetve a Lincoln Centerben. Majd néhány évvel ezelőtt az élet egy nagy fordulatával Magyarországra, Pécsre vetette sorsa.

Fuchs Gábor rendszeresen játszik műveket Schumanntól, Beethoventől, Chopintől és Liszt Ferenctől, s még sok más zeneszerzőtől. Több koncertjének sajátossága, hogy saját maga konferálja koncertjeit, több nyelven."
(forrás és bővebb információ: https://www.breuerpress.com/2021/12/24/egy-zongoramuvesz-akinek-harom-ha...)

Helyszín: