Gebauer Galéria - FINISSZÁZS! Fametszetek/Utak c. kiállítás

2023. szeptember 20., szerda 17.002023. október 16., hétfő 18.30
Gebauer Galéria - FINISSZÁZS! Fametszetek/Utak c. kiállítás
kiállítás

A Pécsi Apáczai Csere János Álz Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Képzőművészeti tagozatának „Fametszetek/utak” c. kiállítása. Megnyitó: 2023. szeptember 20-án, szerdán 17 órakor. A kiállítást megnyitja: Hári József. A kiállítás megtekinthető a Finisszázsig, 2023. október 16-ig, h-p 9-17 óra között.

Apáczai alapfokú művészeti iskolánk 35 éves.    Képzőművészeti tagozata a tehetséggondozáson túl az egyén személyiségének formálásában vállal nagy szerepet. Teszi mindezt egy élményközpontú művészeti közegben, a képzőművészet nyelvén.
.Ezen kiállítás alkalmából szeretnénk bemutatni egy „sikeres” találkozásunkat a Zlatko Prica   pécsi születésű festőművész Aalapítvány munkájával. Ez a találkozás  2014 óta nagyban befolyásolta és alakította grafikai programunkat. A  főszerepet a  fametszet jelenteti.
Megismerhettük Prica  festészetét    szín és formavilágát, motívumait a saját hiteles közegében. Végig jártuk az utat, ahogyan vázlatokból, érzésekből alkotások születnek.
A Prica Alapítvány fametsző táboraiban nem csupán egy grafikai technikát sajátíthattunk el, hanem hasonló gondolkodású emberekkel közös  inspiráló  alkotói folyamatokat éltünk meg . Közösségformáló ereje felbecsülhetetlen értékkel bír!
A kiállítás bemutatja azt a motivációs erőt, ami tanárra és diákra egyaránt hatott. Rekonstruáljuk azt a folyamatot, ahogy az élményből alkotás (MŰ) lesz, ahogy létrejöttek színes fametszeteink .

Csatolt fájl:
  • application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document ikonLetöltés (2023-09-01-fametszetek_kiallitashoz_uj_leiras.docx)
Helyszín: