​ELVESZETTEK - A hiányzó pillanat

2016. február 28., vasárnap 14.0017.00
​ELVESZETTEK - A hiányzó pillanat
egyéb

A Káva drámatanárai és az AnBlokk társadalomkutatói roma fiatalokkal együttműködve hoztak létre részvételi színházat, amelyben egy-egy város civil szervezetei, helyi középiskolások, valamint a helyi sajtó munkatársai dolgozhatnak fel aktuális politikai témákat. Korábban az iskolai szelekcióval foglalkoztak, ebben az évadban a menekültekkel kapcsolatos tapasztalatok végiggondolására tesznek kísérletet – a nézőkkel.

Egy fiatal társaság épp karácsonyra készül, míg kint hatalmas hóvihar tombol. A ház előtt váratlanul menekültek bukkannak fel, akiknek a fiatalok - magától értetődő módon - segíteni szeretnének. A segítségnyújtásban azonban valami akadályozza őket. Mi akadályozza őket és miben?

A színház közönsége által felmutatott „hiányzó pillanatok” aktív lehetőséget kínálnak annak végiggondolására, hogy „mi a passzivitás?” Mit tekintsük azonnali cselekvési felelősségnek?” Mit jelent az „akadály”? Melyek a cselekvés megfelelő és elmulasztott pillanatai?


Másnap két középiskolás osztályt látunk vendégül a színházban. Ezeken a foglakozásokon a civilek megfigyelőként vehetnek részt. A civileket arra invitáljuk, hogy összehasonlítva a saját színházi élményüket a fiatalok játékának megfigyelőjeként szerzett tapasztalatokkal, hétfő este, az előadások után a társulattal és helyi újságírókkal közösen vitassák, hogy melyek azok a bizonyos „hiányzó pillanatok”. Miként térnek el a városban dolgozó felnőtt civilek és a helyi középiskolások válaszai a fenti kérdésekre? Azt reméljük, hogy e színház alapú részvételi kutatás izgalmas riporttémát ad a helyi sajtó számára is.


 2016. február 28. du. 14.00 – 17.00: Színházi előadás civil szervezetek számára
 2016. február 29. de. 9.00 – 12.00 és du. 14.00 – 17.00: Színházi előadás középiskolák számára
 2016. február 29. 18.00 – 19.00: sajtófórum. A középiskolásoknak és a felnőtt civileknek szóló előadások felelevenítése, az élmények összehasonlítása, a különbségek vidám elemzése a darab szereplőivel és a helyi sajtó munkatársaival


REGISZTRÁCIÓ: http://goo.gl/forms/HDvFTk7F25
RÉSZLETEKKEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK, KERESSEN BENNÜNKET E-MAILEN, VAGY TELEFONON: OBLATH MÁRTON (PROGRAMVEZETŐ) MOBIL: + 36 20 2166 167
E-MAIL: oblathatgmail [dot] com VAGY ahianyzo [dot] padtarsatgmail [dot] com


A program helyi együttműködő partnerei: Nevelők Háza Egyesület és Baranya megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

https://www.youtube.com/watch?v=ARf9CV6vN6g

A program facebook event oldala:
https://www.facebook.com/events/985223278239583/

Csatolt fájl:
  • application/pdf ikonLetöltés (2016-02-22-meghivo_civilszervezetek_munkatarsainak_pecs_02-28_reszveteli_szinhazi_program_1.pdf)
Helyszín:
Szervezők:
  • Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház