Élménypark?!

2013. december 5., csütörtök 10.002013. december 10., kedd 16.00
Élménypark?!
oktatás-tréning

2013 decemberében, a fogyatékkal élők és az emberi jogok világnapjai alkalmából ismét megnyílik az ÉlményPark?!. Programunk célja a fiatalokban lévő előítéletek csökkentése, saját tapasztalati alapú tudás átadása hátrányos helyzetű csoportok tagjainak életéről, mindennapjairól. A program főszervezői a Baranya Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház és Az emberség erejével Alapítvány, szakmai partnerek a Ki-Látás Alapítvány és a MásKépMás Alapítvány, a helyszínt pedig a Nevelők Háza Egyesület biztosítja.

A program célcsoportja iskolai osztályok, ifjúsági csoportok a 13-23 éves korosztályból. Az ÉlményPark?! négy modulból épül fel, amelyekből csoportok érdeklődésük alapján választhatnak. A modulok 90 percesek és maximum 15 fővel működnek. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!

Az ÉlményPark?! moduljai:

1. Mások élete?! (téma: szegénység)
Ki a szegény? Más-e a szegénység Magyarországon, mint a világ többi táján? Valóban gazdagon lehet élni a segélyekből? Mitől lesz valaki sikeres?

2. Tehetek-e róla? (téma: rasszizmus)
Erős gyökerek vagy örökölt hátrány? Hétköznapi rasszizmus: a buszon, a boltban, az iskolában. Egymás mellett vagy együtt?

3. Struccpolitika (téma: párkapcsolati erőszak)
Milyen párkapcsolatot szeretnél? Konfliktusok erőszak nélkül. A kölcsönös tiszteleten alapuló párkapcsolat. Mit tehetünk?

4. ÉRZÉKetlen (téma: fogyatékossággal élők)
Kerekes-terepes: az akadályozott mozgás. Szemtelen és Füles: másfajta érzékelés. Érthetetlen?: a könnyen érthető kommunikáció.

JELENTKEZÉS:
Az „ÉlményPark?!” december 5-től 10-ig (9.-e vasárnap kivételével) látogatható reggel 8:30 és délután 4 óra között, a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17.). Előzetes időpont és modul (téma) egyeztetés szükséges, melyet, a következő e-mail címen tehetnek meg: eselyhazpecsatgmail [dot] com november 30-ig.
A csoportvezetőket kérjük, hogy a fiatalokkal együtt válasszák ki a modulokat!