Élet-Társaink 4. Kerekasztal-beszélgetés a nőnap alkalmából

2014. március 6., csütörtök 13.0016.30
Élet-Társaink 4. Kerekasztal-beszélgetés a nőnap alkalmából
oktatás-tréning

Az emberség erejével Alapítvány és a Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Háza kerekasztal- beszélgetése a nőnap alkalmából

PROGRAM:

13:30-15:30

A tiszteleten alapuló párkapcsolatra érzékenyítő iskolai és iskolán kívüli tréningek
Kerekasztal beszélgetés a tréningek felépítéséről, a közvetített értékrendekről, az eddig szerzett tapasztalatokról, eredményekről.

A kerekasztal-tagok:

Máté Zsolt (INDIT Közalapítvány)- Szabadság, egyenlőség, párkapcsolat -Egészségfejlesztő ifjúsági program a Pécsi kistérségben
A Drogprevenciós Munkacsoport Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott programja egészséges párkapcsolatokról, párkapcsolati erőszakról, prostitúciós célú emberkereskedelemről, szenvedélybetegségekről és más fiatalokat érintő társadalmi kérdésekről.

Tóth Györgyi és Hoffmann Krisztina (NANE Egyesület)- Szívdobbanás projekt
„A Szívdobbanás elnevezésű prevenciós projektünkkel az a célunk, hogy (…) megtanítsuk (…) a fiataloknak, melyek a párkapcsolati erőszak figyelmeztető jelei, hogyan szállhatnak ki egy bántalmazó kapcsolatból, vagy hogyan támogathatják azon barátaikat/barátnőiket, akik bántalmazó kapcsolat áldozatai"- idézet a www.nane.hu honlapról.

Csonka Pál (Nevelők Háza Egyesület)- Lights for global citizenship
Az öt ország részvételével zajló projekt célja, hogy létrejöjjön egy olyan oktatási program, amely fokozza a tanárok, szülők, diákok és a közösség tudatosságát a tanuláshoz való jog viszonylatában. A tanuláshoz való jog helyes értelmezése az egyik alapja a szociális helyzet változásának.

Nyirati András (B.M. Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Az emberség erejével Alapítvány)- Élménypark?! interaktív kiállítás
A program célja a fiatalokban lévő előítéletek csökkentése, saját tapasztalati alapú tudás átadása. A program célcsoportja iskolai osztályok, ifjúsági csoportok a 13-23 éves korosztályból. Az ÉlményPark?! évente kétszer öt napon áll nyitva az érdeklődők előtt, és modulokból épül fel, amelyekből a csoportok érdeklődésük alapján választhatnak. A modulok között tavaly év végén helyet kapott a tiszteleten alapuló párkapcsolat témája is.


Miként építhető be mindez a jelenlegi oktatási keretek közé?

Banó Andrea (Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola)(felkérés alatt)

Csovcsics Erika (Budai Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény)

15:30-16:00

A magyar feminizmus története- a Nőkért Egyesület kiállítása
A kiállítást bemutatja: Antoni Rita (Nőkért Egyesület)

A magyar nőmozgalmak és nőtörténelem legfontosabb eseményeit bemutató kiállítást szervezetek, aktivisták, kutatók és magánszemélyek anyagaiból Antoni Rita állította össze. A kiállítás jellegzetessége, hogy minden helyszínen, ahol megfordul, a vendégek gyarapít(hat)ják - így van benne most már néhány igazi kuriózum. (Képek az 1913-as budapesti szüfrazsett világkonferenciáról, mára beszerezhetetlenné vált folyóiratok, stb.)


A részvétel ingyenes. Minden érdeklődőt várunk!
További információ
Gruidl Zsuzsannától kérhető az eselyhazpecs@gmail. com címen,
vagy a 20/433-3423-as telefonszámon

Facebookon