„EGYÜTT” - Az Eurakvilo Alkotói Pályázat nyertes műveinek kiállítása

2020. október 12., hétfő 17.002021. január 11., hétfő 16.00
„EGYÜTT” -  Az Eurakvilo Alkotói Pályázat nyertes műveinek kiállítása
kiállítás

2020 tavaszán egy országos művészeti pályázatot hirdetett meg az EURAKVILO GYERMEKONKOLÓGIAI ÉS GYERMEKHOSPICE KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY, aki a Dél – dunántúli rossz indulatú daganatos és leukémiás gyermekeket, a pécsi gyermekonkológiát támogatja sokrétűen.

A pályázat aktualitása nem csupán a koronavírus okozta „együttlevés-érzés” megélése volt, hanem az is, hogy rámutasson a különböző élethelyzetekben megélt pillanatok fontosságára. A felhívásra több, mint 100 pályamű érkezett az ország minden tájáról, köztük olyanok, amelyeket neves festők, érintett gyerekek vagy szüleik készítettek, de rengeteg tehetséges alkotó, illetve kisiskolás is elküldte alkotását különböző aspektusát megragadva a megjelölt témának.

A több fordulós alkotói verseny nyertes műveinek kiállítása most a Hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából, 2020. október 12-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné személyesen megtekinteni a festményekből és fotókból összeállított tárlatunkat, illetve a kiállítás élmény mellett pénzügyi adománnyal támogatná az Eurakvilo Alapítvány céljait. Egyes képek az alkotóknak köszönhetően adományért megvásárolhatóak, amelyek bevételei a kezelések minőségbeli javítását, a betegek komfortérzetét növelő beruházásokat, élményprogramokat tesznek lehetővé a pécsi gyermekonkológián.

A kiállítás a Civil Közösségek Háza Pince galériájában látható, 2020. november 30-ig, hétköznap 9-16 óra között.

Helyszín: