Asya Kotlyar: "A mi konyhánk" tragikomédia

2021. november 6., szombat 17.0019.00
Asya Kotlyar: "A mi konyhánk" tragikomédia
előadás

Asya Kotlyar: "A mi konyhánk" tragikomédia Vendégünk a budapesti Orosz Stúdiószínház!

2021. november 6-án, 17.00 órakor az Orosz Stúdiószínház színészei bemutatják a közönségnek Asya Kotlyar "А mi konyhánk" című tragikomédiát a Civil Közösségek Házaban.

Az előadás orosz nyelvű, magyarul feliratozva.
Belépés díjtalan.

Az ukrán gyökerekkel rendelkező litván dramaturg, Asya Kotlyar szívszorítóan megható történetet írt két felnőtt nő életéről a szovjet konyhában.

A műfaját tekintve tragikomédia, szerzője egy kortárs, ukrán származású dramaturg A. Kotljar. A humor és a tragikum összefonódik benne, hasonlóan ahogyan a két főhősnő élete, egy omladozó, bontásra ítélt ház közös konyhájában. Bár a két nő különböző származású (egyik zsidó, másik orosz), különböző kulturális háttérrel, mégis szeretik és megértik egymást, mivel tudják mi az ára az ellenségeskedésnek és az egyedüllétnek. Ez a közös konyha számukra az egész világ, egy sajátos univerzum, mely egyben egy letűnt kor, a szovjet kor szimbóluma. Az a kedvesség, emberségesség, együttérzés amellyel a két főhősnő mindenhez viszonyul, világosságot, reményt és hitet ad nemcsak nekik de nekünk nézőknek is.

Színpadra állította: Zinaida Zicherman

Szereplők:
Cecilija: Tatjána Kákonyi (Marina Mironova)
Mánja: Natalja Galieva (Szvetlana Geréb)
Elja: Júlia Hadnagy (Varvara Berbek)

A jelmezeket és a díszleteket a színészek maguk készítették.

Video- és hangmérnök – Lera Antonova.
Zene: zsidó dallamok, szovjet dalok, Pergolezi.
A Budapesti Orosz Stúdiószínház: művészeti vezetője: Zinaida Zicherman.

https://ruspecs.org/asya-kotlyar-a-mi-konyhank/


"A mi konyhánk" című darab egy megható történet két idős hölgyről a 80-as években a Szovjetúnióban. Arról, hogyan boldogultak a hozzájuk hasonló nők abban a korban, ahol megfértek egymás mellett az Afgán háború és a Május 1.-jei katonai felvonulások.

Ahol a nők szerettek, szenvedtek, keresték az útjukat, de ennek ellenére megértőek és megbocsájtóak voltak. Attól függetlenül, hogy különböző származásúak és világnézetűek voltak. A darabban a humor és a tragikum összefonódik, hasonlóan ahogyan a két főhősnő élete, az omladozó, bontásra ítélt ház közös konyhájában. Ez a közös konyha számukra az egész világ, egy sajátos univerzum, mely egyben egy letűnt kor, a szovjet kor szimbóluma.