Tulipécs 2012

2012. október 12., péntek
Tulipécs 2012

A tavalyi hagyományokat követve Pécs Városa újabb 48 ezer tulipán, krókusz, nárcisz hagymával lesz gazdagabb - Magyarországon élő holland állampolgárok támogatása és felajánlása révén.

Az ajándékozási ceremónia keretén belül a hagymákat dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere veszi át.

A ceremóniát jelenlétével megtiszteli:

a Holland Királyság magyarországi Nagykövetségének nagykövet-helyettese, Bert van der Lingen, az ötletgazda, Simon Wintermans és az esemény fő támogatója, a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft..

Szeretnénk, ha az idén, már ősszel tulipánokkal borított lenne a Szepessy Ignác szobor környéke, ezért az első 150 pécsi polgárt - felnőttet és gyermeket egyaránt - megajándékozunk 3 virághagymával, ha egy PAPÍRTULIPÁN-t helyez el az előkészített ágyásba.

Az idei tavaszon Pécs Város közterületei ismét ezerszínű tulipánerdőbe borultak az itt élők nagy gyönyörűségére. Reméljük, hogy jövőre a parkokban, tereken, játszóterek közelében még nagyobb virágözönnel találkozhatunk.

Mindenkit szeretettel várunk 2012. október 14-én, vasárnap 15.00-kor a Szent István térre egy igazi holland hangulatú délutánra, amely során lehet holland búzapálinkát és sajtot kóstolni, meg hagyományos felesborsó-levest és mini palacsintát enni!