Partnerségi felhívás III. Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz

2015. január 6., kedd
Partnerségi felhívás III. Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz

A Nemzeti Művelődési Intézet, mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, a közművelődés szakmai fejlesztését és megvalósítását segítő szervezet. A közművelődési, a közgyűjteményi és előadóművészeti intézményeknek, a fenntartó önkormányzatoknak és a kulturális, közösségi szervezeteknek kiemelt szerepe van a helyi társadalmak, összességében a magyarság előtt álló feladatok teljesítésében. A Művelődési Intézet feladata e jelentős értékkel bíró közfeladatot ellátó szervezetek megyei szintű szakmai módszertani támogatása, az együttműködések megteremtése.

A Nemzeti Művelődési Intézet jelenleg a II. Kulturális Közfoglalkoztatási Programját valósítja meg 2015. február 28-ig országos közfoglalkoztatási program keretében. A program során olyan közösségi hálózat kialakítása és működtetése valósul meg, amelyben az egyének tudása, képessége, valamint a helyi társadalom összetartó ereje egyaránt gyarapodik. A kulturális közfoglalkoztatottak munkájának szakmai, módszertani támogatásáról gondoskodik a Művelődési Intézet. Ez biztosítja, hogy a programban alkalmazott szakemberek olyan fejlesztési folyamatoknak lehetnek kezdeményezői, értő gondozói, amelyek hozzájárulhatnak a helyi értékek feltárásához, a közösségek megerősödéséhez, a helyi feladatok megoldásában való önkéntes részvétel változatos formáinak éltetéséhez. Az így létrejövő értéktöbbletnek garanciája a szervezet és a Művelődési Intézet partneri együttműködése.

A Kulturális Közfoglalkoztatási Program lehetséges folytatása érdekében ezúton kérjük, hogy amennyiben partnerként részt kíván venni az újabb programban, 2015. január 15-25. között jelezze azt az előzetes szándéknyilatkozat kitöltésével.
Az online szándéknyilatkozat a jelzett időszakban lesz elérhető a www.nmi.hu  honlapon keresztül.

 

A programhoz való csatlakozás feltétele:
- Minden települési önkormányzat, valamint a létesítő dokumentuma szerint alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytató szervezet vállalása arra vonatkozóan, hogy az OSAP 1438 jelentést a 2014. évi közművelődési tevékenységről 2015. március 1-ig teljesíti.
- Egy szervezethez maximum 3 fő kulturális közfoglalkoztatott kerülhet a programon belül.
- A szervezet vállalja, hogy a számára meghatározott kulturális közfoglalkoztatotti létszámkeretet a program indulását követő 30 napon belül feltölti.

 

Amennyiben ezen feltételeket a partnerszervezet nem vállalja, illetve nem teljesíti, abban az esetben nem lép hatályba az együttműködési megállapodás. Így a szervezet nem vehet részt a programban, illetve kizárja magát az elkövetkező kulturális közfoglalkoztatási programból.

 

Amennyiben a programmal vagy a szándéknyilatkozat kitöltésével kapcsolatban kérdése van, kérjük, forduljon a Kiemelt Programok Főosztálya munkatársaihoz a kiemeltprogramokatnmi [dot] hu e-mail címen.

Együttműködését előre is köszönjük!