Pályázat civil szervezetek részére a Kodály Központban megvalósítandó programokra

2014. november 21., péntek
 Pályázat civil szervezetek részére a Kodály Központban megvalósítandó programokra

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a pécsi civil szervezeteknek a pécsi Kodály Központ termeinek díjmentes használatára.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 11/2013.(02.07.) számú határozatában döntött a Kodály Központ Új Működési Kódexének jóváhagyásáról.  A Működési Kódex 5. pontja rendelkezik a pályázati alapon történő teremhasználatról. A Működési Kódex 5. pontja szerint a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. elkészítette a pályázati felhívást az alábbiak szerint.

A Pályázat célja
A Kodály Központ az egyik legjelentősebb EKF-beruházásként 2010. december 16-óta nyitva áll a különböző professzionális, üzleti alapon szerveződő komoly- és könnyűzenei rendezvények szervezői számára, megnyitása óta a Dél-Dunántúl régió egyik legfontosabb hangverseny- és konferenciaközpontjává vált. Az új intézmény valódi léptékváltást jelent Pécs zenei- és konferenciaéletében, azonban ez a léptékváltás együtt jár azzal is, hogy a komolyabb tőkeerőt nélkülöző, jellemzően civil szerveződések számára az új épület nehezen hozzáférhető professzionális rendezvényeik lebonyolítására.
A pályázat kiírásának célja a pécsi civil szervezetek munkájának segítése azzal, hogy a Kodály Központ helyiségeit évente összesen 8 napra térítésmentesen biztosítja konferenciák illetve hangversenyek, koncertek szervezése céljából. A pályázaton a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. olyan szervezetek jelentkezését várja, amelyek a professzionális rendezvények megszervezéséhez, lebonyolításához megfelelő háttérrel rendelkeznek, de költségvetési kereteik vagy jótékonysági céljaik a Kodály Központ teremhasználati díjainak kifizetését nem teszik lehetővé.

A pályázat kiírásának általános rendje:

Annak érdekében, hogy a pályázó civil szervezetek számára könnyebb legyen az időbeni tervezés és megvalósítás, a Kodály-pályázat évente két alkalommal, két részletben, fél évados átfedéssel kerül meghirdetésre, mindig egy teljes évadra.

A 2014 második második kiírás során felhasználásra kerülő 4 napot jelen pályázati kiírás tartalmazza (Beadási határidő: 2015. január 12.), melyekre a 2015. március 1-től 2015. december 31-ig tartó időszakban tervezett programokkal lehet pályázni.

Pályázók köre
Pályázatot nyújthatnak be Pécs városban székhellyel bejegyzett civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, vagy más székhelyen bejegyzett, de Pécsett tagszervezettel, telephellyel rendelkező szervezetek, ha a tagszervezet Pécsett, helyben folytat tevékenységet. Magánszemély civil szervezeten keresztül nyújthatja be pályázatát.

Nem nyújthatnak be pályázatot:
Gazdasági társaságok, közalapítványok, párt által alapított alapítványok, párt részvételével létrehozott egyesületek, szakszervezetek, munkaadói, munkavállalói és gazdasági érdekképviseleti szervezetek, egyházak, továbbá azok a civil szervezetek, melyek Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által valamely korábban megítélt támogatásról nem, vagy nem szabályszerűen számoltak el, vagy az elszámolást az Önkormányzat részben vagy egészében nem fogadta el, vagy korábbi támogatásra vonatkozó visszafizetési kötelezettségük keletkezett.

A benyújtható pályázatok száma: Egy szervezet csak 1 pályázatot nyújthat be.

További részletek a csatolmányokban.

Csatolt fájlok: