Megtörtént a NEA működési célú pályázatainak elbírálása

2012. szeptember 21., péntek
Megtörtént a NEA működési célú pályázatainak elbírálása

A 2012. március 29-én megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap "civil szervezetek működési célú támogatására" kiírt pályázatok elbírálása megtörtént. A beérkezett 7 322 db érvényes pályázatból 3 174 db pályázat részesül támogatásban összesen 1 684 289 752 Ft értékben.

A döntésekkel kapcsolatos adatok az alábbi linken  elérhetőek:

http://civil.kormany.hu/nea-palyazati-kereso

A döntésről minden pályázó elektronikus úton értesítést kap a hitelesített döntési listák beérkezését követően. A nyertes pályázói értesítések postázását várhatóan a jövő hét folyamán kezdi meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. A postai értesítések tartalmazzák majd a szerződések tervezetét, a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját. Az Országgyűlés 2011. december 5-én fogadta el az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényt, a Civil törvényt. E törvény keretében a civil szervezetek - egyesületek, alapítványok - működésének és szakmai tevékenységének támogatására életre hívták a Nemzeti Együttműködési Alapot. A NEA működési pályázata a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja, célja a civil szervezetek működéséhez, mindennapi életéhez való hozzájárulás.

Mivel a Wekerle Sándor Alapkezelő emberi erőforrások miniszterének hatáskörét érintő feladatai külön megállapodással és alapító okirat módosítással átkerültek a 2012. augusztus 16-án létrejött Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz (Telefon: 06-1/ 882-6800, e-mail: infoatemet [dot] gov [dot] hu), így a kifizetéseket már az új kezelő folyósítja.

Budapest, 2012. szeptember 20. Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

forrás: MTI OS