Erdőkerülő Egyesület

Erdőkerülő Egyesület
Státusz
A szervezet: 
a Nevelők Háza Egyesület tagja
székhelyül a Civil Közösségek Házát jelölte meg

AZ ERDŐKERÜLŐ EGYESÜLET

tevékenységéről, célkitűzéseiről

Egyesületünk 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy tevékenységével elsősorban a gyermek korosztály környezeti nevelését szolgálja, de modellértékű programjaival hasson a felnőtt társadalom szemléletmódjára is.

A környezeti nevelést teljességében értelmezzük: a természeti környezetet, az épített környezetet, kulturális világunkat – hagyományainkat – és emberi kapcsolatainkat – a társadalmi környezetet – összefüggéseiben vizsgáljuk. Fontosnak tartjuk, hogy az emberek milyen értékek szerint gondolkoznak és cselekszenek ezeken a területeken. Feladatunk a természetismeret és a környezetvédelem népszerűsítése a gyermek és ifjúsági korosztály körében. Olyan szemléletmód kialakítása – személyes tapasztalatok és élmények által – melynek révén a ma gyermekei megértik a környezetért felelős magatartás rendkívüli fontosságát és óvó gazdái, ésszerű használói és nem kihasználói lesznek annak. Ennek érdekében:

1. természetismereti programokat, kirándulásokat, szaktáborokat vízi-túrákat és kerékpártúrákat szervezünk

2. környezetvédő táborokat, akciókat szervezünk,

3. erdei iskolát működtetünk: - komplex erdei iskolai és óvodai tanterveket készítünk, - oktató programokat valósítunk meg, erdei napokat, - heteket bonyolítunk le erdei iskolai bázishelyünkön és egyéb táborhelyeken.