NEMZETKÖZI ÉS ORSZÁGOS HATÓKÖRŰ KÖZMŰVELŐDÉSI KONFERENCIÁK A CIVIL KÖZÖSSÉGEK HÁZÁBAN

NEMZETKÖZI ÉS ORSZÁGOS HATÓKÖRŰ KÖZMŰVELŐDÉSI KONFERENCIÁK A CIVIL KÖZÖSSÉGEK HÁZÁBAN

NEMZETKÖZI ÉS ORSZÁGOS HATÓKÖRŰ KÖZMŰVELŐDÉSI KONFERENCIÁK A CIVIL KÖZÖSSÉGEK HÁZÁBAN

Közösségi teret működtető civil szervezetek konferencia
A konferencián három nézőpontból vizsgáljuk meg a civil szervezetek által működtetett közösségi terek helyzetét és lehetőségeit.

Meghívottaink között vannak közösségi teret működtető civil szervezetek képviselői –, településvezetők-döntéshozók, akik infrastruktúrát és/vagy anyagi hátteret biztosítanak ezen intézmények működéséhez, illetve olyan szakemberek (közösségfejlesztők, kulturális szakértők), akik több évtizedes munkájuk során több közösségi tér, kulturális intézmény tevékenységében vettek részt és jelentős tapasztalatuk van a sikerekről, nehézségekről.

Meghívottaink listáját úgy állítottuk össze, hogy több településtípus is reprezentálva legyen, mind közösségi tér, mind döntéshozó-településvezetői szinten.

A konferencián olyan szakemberek részvételére is számítunk, akik több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek közösségfejlesztőként és figyelmet fordítunk arra is, hogy az ország más részeiről (Békés és Hajdú-Bihar megye) is megismerhessenek a résztvevők.

A szeptemberi Tanuló Fesztivál felvezetéseként augusztusban egy, a tanulást népszerűsítő, annak szegmenseit, közösségépítő hatását, tudományos és társadalmi szegmenseit bemutató konferenciát szervezünk, amely – reményeink szerint - ráhangolja a hallgatóságot, az érdeklődőket és a szervezésbe bevontakat az őszi fesztivál meglátogatására, ahol egyébként majd megjelennek azok a konkrét kezdeményezések, melyek révén Pécs felmutathatja az élethosszig tartó tanulás sokféle formáját kulturális, művészeti, oktatási, környezeti, tömegsport, kreatív ipar, stb. vonatkozásokban. Ezzel a kezdeményezésével a Város intergenerációs szemléletet is képvisel és tekintettel van a megváltozó tanulási szokások és módok, az IKT eszközöknek a tanulásra gyakorolt hatására, "okos város/smart city" fejlesztéseiben az e-learning hatékony és népszerű formáit igyekszik ösztönözni!

Projektcsoport:
Támogató:
Időtartam:
  • 2021.01.012021.08.31