Művészetterápiás csoport epilepsziás és krónikus fejfájással küzdő gyerekeknek

15.0016.30
Művészetterápiás csoport epilepsziás és krónikus fejfájással küzdő gyerekeknek
egyéb

Művészetterápiás csoport epilepsziás és krónikus fejfájással küzdő gyerekeknek Pécsen
 

Hosszú távú terápiás csoport indul Pécsen epilepsziás és krónikus fejfájással küzdő gyermekeknek a Mosoly Alapítvány szervezésében.

2022. őszén ingyenes, heti 1 alkalmas művészetterápiás és pszichodramatikus módszerekre épülő csoportot indítunk epilepsziával, krónikus fejfájással, szorongással érintett gyerekek számára. A Mosoly Alapítvány hosszú távú mese- és művészetterápiás csoportjainak a célja, hogy a gyerekek be tudjanak illeszkedni a kortárs közösségükbe, csökkenjen bennük az elszigeteltség érzése, elősegítsük a betegséggel kapcsolatos nehéz élmények feldolgozását, oldjuk szorongásukat.

Korosztály: 10-12 év

Jelentkezés és további információ:

Boda Gyöngyi, bodagy1atgmail [dot] com vagy 30/571-5837

A 25 éves szakmai múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány a gyerekek természetes nyelvén, játékkal, mesével, alkotással teszi megközelíthetővé és feldolgozhatóvá a betegség és más nehéz élethelyzetek miatt felhalmozódó, feszültséget keltő lelki traumákat. Foglalkozásainkon képzett, és ezen a területen tapasztalt szakemberekkel – pszichológusokkal, művészetterapeutákkal – dolgozunk. Módszereinket a gyermekek igényeihez igazítva alkalmazzuk, elsősorban a pszichodráma és a művészetterápia eszköztárából. A csoportban ugyanaz a 6-8 gyermek vesz részt a program teljes ideje alatt.

Foglalkozások időpontja: hétfőnként 15.00 – 16.30, az iskolaszünetekhez igazodva

A terápiás program előtt a jelentkezők szüleivel konzultációt tartanak terapeutáink, a kezdés pontos időpontjáról tőlük kapnak majd tájékoztatást.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30.

Helyszín: Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)

Foglalkozásvezető terapeuták: Boda Gyöngyi, klinikai szakpszichológus és Puskás Ildikó, klinikai szakpszichológus

Helyszín: