A tradíció mint feladat

2013. március 20., szerda 10.002013. március 21., csütörtök 19.00
A tradíció mint feladat
előadás

A PTE BTK Modern Irodalomtörténeti és Irodalomelméleti Tanszék, "A perifériáról a centrum" Kutatócsoport köré szerveződött Pécs-decentrum Kulturális Egyesület és a PAB olyan programot tervez, amely összeköti az egyetemet és a civileket.

A PTE BTK egyetemi karrá válásának, 30/20-as kettős jubileumának tiszteletére rendezvényt szervezünk, amelynek céljai érintkeznek a kar abbéli szándékaival, hogy fogjunk össze másokkal, keressük meg (kölcsönösen) partnereinket, tegyük láthatóvá létező, külső-belső hálózatainkat, beágyazottságunkat, amelyek valamelyes biztonságot, rokonszenvet jelenthetnek, jelezhetnek irányunkban – ezekre egyre nagyobb szükségünk lesz. Tekintsünk vissza egyúttal közelmúltunkra, s mutassuk meg, most mivel foglalkozunk. Úgy hívjuk mindezt életre, hogy magunkhoz vonzhassuk általa a régió (s a külföld, a határon túliak) középiskolásait, tanárokat, diákokat s bárkit oly módon, hogy érdeklődésüket valóban felkeltsük. Ne pusztán egy szokásos újabb konferencia, tudományos, szakmai program legyen az alkalom tehát, hanem minikonferenciák, tanácskozás, kerekasztal-beszélgetések – színes művészeti környezetben.

A pécsi Civil Közösségek Házába (Szent István tér 17.) tervezzük a tanszékeket, karokat, országos és külföldi partnereinket, hallgatókat és civileket, városi értelmiségieket összekötő rendezvényünket  „A tradíció mint feladat” címmel: kérdéseink a múlt feldolgozására, hagyományainkra és azok átalakítására vonatkoznak  a közbeszédben, tudományban, művészetben.

Weboldal: http://periferia.btk.pte.hu/a-tradicio-mint-feladat-2013-marcius-20-21/

A részletes program alább letölthető.

Csatolt fájl:
Helyszínek: