SosemArt Kulturális Egyesület

SosemArt Kulturális Egyesület
Státusz
A szervezet: 
székhelyül a Civil Közösségek Házát jelölte meg
Aktuális infó
7624
Szervezet székhelye: 7624 Pécs,
 Szent István tér 17.
A szervezet képviselője:Lovas Péter

 

SosemArt Kulturális Egyesület

A SosemArt Kulturális Egyesület fiatalokból, Bölcsészettudományi karos illetve Művészeti karos, vagy már végzett egyetemistákból álló szerveződés. Tevékenységünk főként a kultúrára, ezen belül is a művészetekre, önkifejezési formákra, valamint a tudományokra, az interdiszciplinaritásra épül. Elsősorban a fiatalokra összpontosítunk, számukra kínálunk előrelépési lehetőséget alkotótáborok, konferenciák, kulturális rendezvények formájában. Fontosnak tartjuk a magaskultúra és a különböző szubkulturális jelenségek közötti szakadékok áthidalását, a korosztályok közti kommunikáció kialakítását, valamint erősítését. Kapcsolatban állunk más országok fiataljaival, illetve hasonló szervezeteivel, főként EU-s országokból. Az együttműködésre különös hangsúlyt fektetünk, hiszen alapfeltevésünk, hogy Pécsett és a régióban kizárólag az összefogás vezethet eredményre, úgy, ha egy programot más, hasonló egyesületekkel hozunk létre. Így a létrejövő programok igazán széles spektrumát fogják be az érdeklődésnek.

Rendezvények:

  • Szemlétek vízióaudiális filmfesztivál és művészeti találkozó. (Rendezvényünk az évek folyamán egy szakmai kerek-asztal beszélgetéssel bővült, melyre neves filmes szakembereket hívtunk meg előadónak. Bővült a kínálat is, hiszen számos európai országból érkeztek alkotások. Szándékunk a rendezvénnyel, hogy a régióban egy európai színvonalú filmes eseményt tudjunk létrehozni, évente. A szemlét audiovizuális elemekből, videóinstallációkból felépülő kiállítások kísérik, emellett koncertek, divatbemutatók és színházi előadások kapnak helyet. Rendezvényünk 2006-os koncepcióját nívódíjjal jutalmazta a város a „Pécs Európa kulturális fővárosa 2010” program kapcsán.)
  • „Pécsi Rezgés” Amatőr Zenei Tehetségkutató Verseny (A rendezvény a pécsi, a baranyai, illetve az országban fellelhető zenekarok bemutatkozási lehetőségét segíti elő.)

Konferenciák:

  • Kádár korszak nyilvánossága című interdiszciplináris konferencia (Pécsi Tudományegyetemmel és a Történészcéh Egyesülettel közösen hoztunk létre. Itt az említett korszakot vizsgáltuk meg a tudomány számos területéről érkező szakember részvételével.)
  • Közép-Európa fogalma interdiszciplináris konferencia

Kiállítások:

  • Örökség-Gyár (2006, Zsolnay Gyár)
  • PiacPlatform (2006, Közelítés Galéria)
  • „Miénk a város” címmel audiovizuális kiállítás (2005 szeptember 25. és November 10. között a Közelítés Galériában) Témánk a város és a benne élő emberek, e kettő kölcsönös kapcsolatára, kohéziójára építettünk, melyet nem a képzőművészet, hanem leginkább a tudományok segítségével közelítettünk meg.
  • Vidámpark- összművészeti fesztivál (2004, Vidámpark)
  • MédiaFactory- vizuális műhely (2003, Zsolnay Gyár)

SosemArt Kulturális Egyesület
elnöke: Lovas Péter
alelnökei: Szolga Hajnal
Hannibal Kata

weblap: http://www.sosemart.hu