Pécsi Élő Zenés Stúdió

Pécsi Élő Zenés Stúdió
Státusz
A szervezet: 
a Civil Közösségek Házában tartja összejöveteleit

A Live Music Group (LMG), más néven a Pécsi Élő Zenés Stúdió (PÉZS) 2013. március 7-én – a Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Musical Stúdiójának jogutódjaként jött létre. Tagjai olyan 13-33 év közötti fiatalok, akik vonzódást éreznek a zenés színpad szinte minden műfaja iránt, legyen az musical, operett, zenés játék, vagy éppen opera. Az elmúlt 8,5 év összefoglalása – pár szóban igen nehéz, hiszen Szivárvány Musical Stúdió néven kb. 50 koncertünk mellett olyan komplett zenés darabokat is bemutattunk mint a Csontbrigád, Koldusopera, Varázskönyv, Kiálts a Szeretetért!, Karády-és, Karafiáth-est.
A PÉZS az elmúlt években fellépett az Aradi Nemzeti Szinházban, POSZT/OFF programokon, a Dóm Múzeumban, a Pécsi Székesegyházban a Milleniumi napokon, s nem utolsó sorban két alkalommal Böjte Csaba ferences rendi szerzetes meghívására Déván is.
A Stúdió növendékei többször indultak hazai- és nemzetközi versenyeken, némelyikük ma már budapesti színházakban bontogatja szárnyait. Említésre méltó továbbá, hogy az elmúlt 8,5 év alatt olyan nélkülözhetetlen zenei műfajokkal, formákkal ismerkedhettek meg mint a sanzonok, kuplék világával, a 20. századi európai és magyar, kiemelten pécsi költők megzenésített verseivel, Várady Szabolcs, Bertók László, Makay Ida, és nem utolsó sorban Stúdiónk remek költői vénával megáldott Fonai-K. Eszter munkáival is.
Az LMG 2013-tól a Civil Közösségek Házában talált új otthonra a Szivárvány Gyermekházban töltött évek után, remélhetőleg is sok szép előadást hoz majd létre vezetőjük Papp Zoltán zeneszerző és karmester irányításával.