Pécs - Baranyai Senior Úszók és Vizisportolók Klubja

Pécs - Baranyai Senior Úszók és Vizisportolók Klubja
Státusz
A szervezet: 
székhelyül a Civil Közösségek Házát jelölte meg
Aktuális infó
  
Szervezet székhelye: 7624 Pécs,
 Szent István tér 17.
A szervezet képviselője:Szánti Domokosné

 

2004-BEN MEGALAKULTUNK - PÉCS BARANYAI SZENIOR ÚSZÓK ÉS VÍZISPORTOLÓK KLUBJA NÉVEN. http://szenioruszok.uw.hu/
fotós oldalunk: http://pecsiszenior.uw.hu/

Alapító tagunk akinek indításával megalakultunk Abay Nemes István , idén sajnos „eltávozott" közülünk. Édesapja is az úszósport ismert személye volt. Pécsi uszodánk az ő nevét viseli.
Egyesületünk Sportegyesület, ahol a már a sportegyesületben versenyszerűen nem sportoló, valamint a sportolni az egészségüket megtartani vágyó embereket fogja össze 20-évestől -akár 90 évesig. Klubunk jól ötvözi a versenyezni kívánó tagok és a csak egészségmegőrzés miatt köztünk lévő tagok csoportját. Célunk az egészséges európai életre való nevelés, a sport a mozgás népszerűsítése, a csapatszellem kialakítása, emberek egymáshoz és a sportoláshoz való viszonyának javítása, építése. Példamutatás arra, hogy nem csak fiatal, de idősebb korban is lehet tenni az egészség jó szinten való tartása érdekében.
A tagok életkora széles, van 27, és van 82 éves tagunk is. Kovács Gyuri bácsi aki elismert neve volt a szenior úszósportnak tavaly 95 éves korában távozott közülünk . Mindvégig részt vett rendezvényeinken. Utolsó időkben már csak mint néző.

Közülük vannak akik az év folyamán rendezett hazai szenior úszóversenyeken vesznek részt. Vannak akik csak kimondottan az egészségük megőrzése miatt járnak úszni, de szeretnének egy jó csapatba tartozni, egészségi állapotukat fenntartani , javítani. Kivéve a minden év végén rendezett területi úszóversenyünket, amit helyben Pécsett rendezünk, ahol minden tag részt vesz. Ahová meg szoktuk hívni a kaposvári szenior úszókat, egy kellemes baráti versenyre. Ezen minden tagunk részt vesz, megmérettetve magát, felmérve fejlődését. Ide elhozzák családtagjaikat is mint drukkert. Ilyenkor unokák és gyerekek lepik el a lelátót. Ez egy igen jó hangulatú verseny, ahol mindenki szívesen részt vesz, mivel nem okoz nagy megterhelést a már idős tagoknak sem. Verseny után kis batyus összejövetellel egybekötött díjkiosztást szoktunk tartani, ahol a tagság és családtagjaik barátkozhat az uszodán kívül is, és jobban megismerheti egymást. Edzésterveket azoknak adunk akik erre igényt tartanak, de alapvetően egyéni terv szerint történik a tagok edzése.
Minden sportolni és egészségét fontosnak tartó embert szívesen látunk a továbbiakban is, hogy ezzel hozzájáruljunk minél több felnőtt korú ember jobb egészségmegőrzéshez, annak megtartásához, és követésre méltó példát mutassunk a fiatalabb korosztály számára.

Közhasznú szervezet vagyunk, így adója 1%-át felajánlhatja az egészséges életmód népszerűsítéséért létrejött kis csapatnak.

SZÍVESEN FOGADJUK AZ AKTÍVAN VERSENYEZNI VÁGYÓ EMBEREKET!

ELNÖK: SZÁNTI DOMONKOSNÉ MARCSI
Tel: 70/381-31-21

 

weblap: http://szenioruszok.uw.hu/

e-mail: szmariaatenternet [dot] hu