Kortárs Magyar Fotográfia Alapítvány

Kortárs Magyar Fotográfia Alapítvány
Státusz
A szervezet: 
székhelyül a Civil Közösségek Házát jelölte meg

Kortárs Magyar Fotográfia Alapítvány

A Kortárs Magyar Fotográfia Alapítvány közhasznú fokozatú szervezet 2002-ben jött létre, melynek elsődleges célja, hogy az 1995-ben elindult Kortárs Magyar Fotográfia rendezvénysorozat - amelyet a pécsi Mecseki Fotóklub indított útjára - további megrendezését elősegítse, és azt lebonyolítsa. A szervezési feladatokat az Alapítvány Kuratóriuma látja el.

A Kortárs Magyar Fotográfia kétévente kerül megrendezésre, így 1995-ben, 1997-ben, 1999-ben, 2001-ben és legutóbb 2003-ban. Jelenleg az Alapítvány a 2005-ös rendezvény szervezésével foglalkozik.

A Kortárs Magyar Fotográfia rendezvénysorozat céljai:

- Képet nyújtani a kortárs magyar fotográfia törekvéseiből.
- A különböző nemzedékek képviselőinek bemutatása.
- Átfogóbb képet kívánunk nyújtani, a magyar fotográfia - KMF által preferált - irányzatairól, törekvéseiről a folyamatosan megrendezésre kerülő rendezvények során.
- Kiemelt célunk a legfrissebb, újonnan készült művek bemutatása.
- Szándékunk serkenteni, illetve erősíteni a kortárs magyar fotográfia tudományos-művészeti igényű feldolgozását.

A Kortárs Magyar Fotográfia rendezvénysorozat a fotográfiát állítja középpontjába, de emellett a társművészeteket is felvonultatja, így segíti a művészeti ágak kapcsolatteremtését. A rendezvénysorozat alatt találkozhatunk a képzőművészet, zene, tánc és színházművészet körébe tartozó eseményekkel, programokkal is, melyek szerves részét képezték az eddig megrendezésre került fesztiváloknak is, és ez így lesz a megrendezésre kerülő Kortárs Magyar Fotográfia 2005 esetében is.

A Kortárs Magyar Fotográfia rendezvénysorozat a magyar fotográfia életének egyik legrangosabb eseménye, melyet mi szeretnénk ilyenformán megőrizni, hiszen az ilyen jellegű rendezvények között, ez az egyetlen vidéki, legrégebben folyamatosan működő rendezvény.

Elérhetőségeink:

Török András tel.: 0630/2617478
Rabb Dániel tel.: 0620/3973012

e-mail: kmf_aatfreemail [dot] hu