A Civil Korzó regionális közösség lap megjelentetése

A Civil Korzó regionális közösség lap megjelentetése

2005. októberétől jelenik meg a „ Civil Korzó” regionális közösségi lap, a Nevelők Háza Egyesület kiadásában, havi rendszerességgel. A lap civil kezdeményezésre, önkéntes munkában non-profit módon készül.
Az újság szerkesztésében részt vesznek a Nevelők Háza Egyesület munkatársai, illetve önkéntesek is, akik munkájukkal hozzájárulnak az újság sikeres megjelenéséhez. Önkénteseink között található orvos, közgazdász, tanár, egyetemi oktató, szociológus, szociálpolitikus, környezetmérnök, HR szakember, kulturális menedzser, középiskolai tanuló és szakmai végzettséggel és tapasztalattal rendelkező újságíró. Az újság szerkesztésében részt vesznek a régióban működő civil szervezetek is, akiknek munkájukról, projektjeikről rendszeresen tájékoztatjuk olvasóinkat. Ez egy tanulási folyamat lehetőségét biztosítja a szervezeteknek, hiszen így biztosíthatóvá válik a nyilvánosság és erősíthetik az adott szervezet külső kommunikációját és PR-ját.
A civil tartalom mellett – igényfelmérést követően – általános érdeklődésre igényt tartó, közéleti, kulturális, néprajzi és várostörténeti rovatokat is indítottunk. Ezzel egyrészt az olvasói réteg kiszélesítése, másrészt egy regionális, hiánypótló folyóirat kiadása volt a cél.

 

Projektcsoport:
Támogató:
Időtartam:
  • 2010.06.012011.05.31