VI. Pécsi Tanuló Város Fesztivál -

2022. június 15., szerda 15.002022. szeptember 25., vasárnap 17.00
VI.  Pécsi Tanuló Város  Fesztivál  -
egyéb

Immár hat esztendeje annak, hogy Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy olyan Tanuló Város Fesztivált szervezzen a Pécsi Napok részeként, melyben a tanulás a felfedezés, öröm, megismerés és kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a Város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló város fesztivált szervez. Kezdeményezésünket támogatja a Pécsi Tudományegyetem és a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség-fejlesztés mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport, természetvédő szervezetek és intézmények, továbbá felekezetek és nemzetiségek.

2022. szeptember 19-24. között ismét megrendezzük a Pécsi Tanuló Város  Fesztivált, immár hatodik alkalommal, INSPIRÁLJUK EGYMÁST TANULÁSSAL! - A tanulás értéke és haszna a környezet, a kultúra és a gazdaság kölcsönhatásában munkacímmel.

Ebben az évben a tanulást, annak folyamatát és tartalmát az alábbi, az UNESCO által is meghatározott fenntarthatósági szempontok szerint vizsgálnánk a rendezvény keretében:
-             KÖRNYEZET – KULTÚRA – GAZDASÁG
-             SMART CITY – CREATIVE CITY – LEARNING CITY azaz:
Okos város – Kreatív város – Tanuló város
-             INCLUSION – INTEGRATION – ENGAGEMENT azaz:
Inklúzió - Integráció  -  Elköteleződés a tanulásban

Csatlakozzon Ön és intézménye is a közösségi tanulási formát, tevékenységet és fejlesztő programot képviselő nyitott példával, mely megismerhető, részt lehet benne venni életkortól függetlenül a megismerés, a felfedezés, az alkotás, az ismeretszerzés és -terjesztés megnyilvánulását képviselve.  Ismét várjuk közoktatási intézmények tanárait és diákjait, osztályok, iskolai tanuló és fejlesztő közösségek részvételét, bekapcsolódását és felajánlásait.

Amennyiben kezdeményezésünk felkelti érdeklődését, várjuk jelentkezését kezdetben a Civil Közösségek Házában, majd  a Tanuló Város Fesztivál honlapján, ahol majd  elérheti az idei fesztivál felhívását, formálódó programját és itt töltheti fel intézménye bemutatkozását és felajánlásra javasolt tevékenysége(i) rövid ismertetőjét:

http://ptf.ckh.hu

A 2022. évi Tanuló Város Fesztivál programjait a pécsi Civil Közösségek Háza koordinálja.