Új Galéria - Fodor István: Székelyföld madártávlatból

2015. november 13., péntek 17.002015. december 2., szerda 19.00
Új Galéria - Fodor István: Székelyföld madártávlatból
kiállítás

SZÉKELYFÖLD MADÁRTÁVLATBÓL

Fodor István fotókiállítása

A tárlatot megnyitja: Mánfai György AFIAP fotóművész

Közreműködik: ifj. Kanizsai Péter, hegedű

A kiállításmegnyitó keretében levetítésre kerül az "Édes Erdély, itt voltunk" c. dokumentumfilm, amely a második magyar világról szól és megnyerte a lakitelki, valamint a Vas megyei filmfesztivál fődíját.

A kiállításról:

Dr. Fodor István szakorvos repülőgépből fotózta Székelyföld tájait, ebből az anyagból született meg a tárlat, amelyet már több erdélyi és magyarországi városban bemutattak.

„A kiállítás Csík, Gyergyó, Háromszék környékét, a Hargita fenyveseit és tisztásait, csíki és gyergyói falvakat, hegyeket, völgyeket, kultikus és turisztikai helyeket mutat be rendkívül izgalmas, eddig nem látott képek segítségével. Fodor István képeinek tematikáját a tájak, a természet sokszínűsége adja. Különleges ráérzéssel, tapintattal mutatja meg a tájat, és annak szépségeit, és nagy gondot fordít az izgalmas helyszínek megválasztására. Hagyja magát a természet által megszólítani. Nagy szerepet kapnak az évszakok és napszakok, illetve a fények és a színek változásai, a köd, a pára, a napsütés, a fagy, a dermesztő hideg hangulatának érzékeltetése” – Kovács Árpád művészettörténész ekként méltatta a tárlat anyagát Székelyudvarhelyen.