Szerezd meg saját aranyad! - "Őrült Sportnap" a Szent István téren!

2016. augusztus 19., péntek 14.0018.00
Szerezd meg saját aranyad! - "Őrült Sportnap" a Szent István téren!
egyéb

Szerezd meg a saját aranyad!

Őrült sportnap a Baranya Megyei Önkéntes Centrum és az Új Nemzedék Közösségi Tér közös rendezésében!

Nem tudod hova menj pénteken? Szeretnéd még egy kicsit az olimpiai hangulatot élvezni, de eleged van a tv előtti ücsörgésből? Akkor az Új Nemzedék Központ "Őrült sportnapját" neked találták ki.

Augusztus 10.-e óta az egész ország olimpiai lázban ég, még azok is fegyelemmel kísérik az ötkarikás játékokon részt vett magyar versenyzők eredményeit, akik alapvetően kiszorítják életükből a rendszeres sportot.
A Pécsett nemrégiben újraindított Új Nemzedék Központ ezért is vélte remek közösségépítő alkalomnak, hogy sportnap-sorozatot szervezzen Rio 2016 témában, a sorozat zárónapját augusztus 19.-én tartják, ahova minden kedves érdeklődőt és/vagy mozogni vágyót szeretettel várnak a Szent István térre 14:00-tól.A tervek szerint a nyitó program 15:00-kor egy flashmobbal kezdődne,melynek célja,hogy  öt percen keresztül minden jelenlévő egyszerre végezzen valamilyen mozgást. Ezen kívül a szervezők készülnek zumba- és aerobik-foglalkozással, csocsó- és darts-bajnoksággal,lesz még továbbá fitball, kugli, gólyalábazás, tollaslabda, akadályverseny,sakk bajnokság és szabadtéri társasjáték,valamint a bátrabbak kipróbálhatják  flackline-t is.
Knyihár Éva, az UNK ifjúság-szakmai koordinátora kifejtette, hogy a mozgáshoz nem feltétlen kell edzőterem bemenni elég csupán egy ki füves terület (például Pécset vannak terek), ahol egy ugrálókötél vagy egy hullahoppkarika  segítségével már egész jól el lehet boldogulni és ezt demonstrálva került megrendezésre "Őrült sportnap"címmel ez a nyíltnap. Szijártó György Ágoston, a Közösségi tér vezetője ezt azzal egészítette ki, hogy itt mindenki a saját vitálkapacitásához mérten mozoghat. A minőségi együttlét tehát garantált. (Darabos Rebeka)