SANSZ Filmklub - Samba

2016. november 2., szerda 17.0019.30
SANSZ Filmklub - Samba
film

Folytatódik a SANSZ Filmklub, amely már a sorozatunk XVIII. évadja.
Idén szeretnénk újraéleszteni azt a hagyományt, amely során a filmek után lehetőség nyílik majd egy kis beszélgetésre, vitára, az élmények megosztására, melyet a filmek vetítői kezdeményeznek majd.

A XVIII. sorozatban a migráció (vándorlás) fogalmát szeretnénk széleskörűen körüljárni, így fimjeink a kultúrák közötti sokszínűséget, az újrakezdést, a kitaszítottságot, az "úton lenni"-érzést, a beilleszkedést és annak nehézségeit, a máshova tartozást (térben és időben akár) és a fenyegetettség érzését fogják bemutatni.
Beszélgetéseink is a fentiekben leírtak és a filmek által szolgáltatott témák köré fognak csoportosulni.

A program a Baranya Megyei Esélyek háza - Nevelők Háza Egyesület szervezésében és a Norvég Alap által támogatott „Peer Gynt" projekttel való együttműködés keretében valósult meg.

A belépés ingyenes!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

SAMBA
(színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 120 perc, 2014)

A szenegáli bevándorló Samba (Omar Sy) Franciaországban egy hotel mosogatófiújaként dolgozik, megtakarított pénzét pedig családjának küldi haza. Amikor egy állásinterjún elutasítják, felmerül a veszélye, hogy kiutasítják az országból. A félénk bevándorlási hivatalbeli alkalmazott, Alice (Charlotte Gainsbourg) megígéri, hogy segít neki, ám hiába kellene távolságot tartania, az életvidám, sármos férfinak nem tud ellenállni és kis idő elteltével belé habarodik. A Samba érzékeny emberi történet pompás humorral és a vígjátéki vonal mellett felszínre törő érzelmekkel. (port.hu)