Gebauer Galéria - Könyv Kata: Primavera Rustica

2016. április 13., szerda 18.002016. május 10., kedd 08.00
Gebauer Galéria - Könyv Kata: Primavera Rustica
kiállítás

Az olaj, vászon képekből állótárlat, a művész elmúlt tíz, alkotói évéből válogat egy tavaszi merítéssel. Az indusztriális, álomszerű, metafizikai tereken át, a közérthető kritikai felütéseken keresztül, a személyes hangvételű portrékig látható válogatás képeiből.

Festészetére jellemző a tradícióval való kapcsolat és a lényeglátó, őszinte, olykor rusztikus gesztusok. Művei személyes miliőből indulva, sajátos iróniával, a szélesebb értelmezési horizont felé tartanak és csatlakoznak a kortárs művészeti diskurzusba. A festői nyelv egyedisége és a gondolati felvetések okozta dinamika az, ami az egyes munkák sokszor keserédes feszültségét adják. A szuggesztív terek, megragadó és különös tárgyi együttállások megállítják és diskurzusra hívják a nézőt ebben a rusztikus tavaszban. PrimaveraRustica, a kritikus tavaszünnep.

A kiállítást Dr.habil Nyilas Márta megnyitja meg szerdán este hat órakor. A megnyitón, a Faciotípia című performanszt Kiss Adél festőművész, Könyv Kata festőművész adják elő, énekel Tóth Emília. A performansz Ariadné fonala mentén indul, a női minőségek kérdéseire és a festészet nyomhagyó szerepére reflektál.

A tárlat április 13 - május 10 között hétköznaponként 9-19 óráig látogatható programoktól függően.