Dr.Ceybert Róbert Gyula : A szabadságharcos

2018. október 4., csütörtök 17.0019.00
Dr.Ceybert Róbert Gyula : A szabadságharcos
előadás

FÓRUMSOROZAT CIVILEK a MECSEKÉRT MOZGALOM és az ÖPE szervezésében
2018. október 4-én, csütörtökön 17 órakor
az ECHO TV-ből jólismert Dr.Ceybert Róbert Gyula keletkutató, regényíró legújabb könyvének 1. bemutatója: A szabadságharcos

Érd:   Dr. Vicze Csilla CMM  szóvivő   Tel:   30/3850953 ÖPE igazgatósági tag

Az 1956-os szabadságharc nemcsak a XX. század magyar történelmének legdicsőbb eseménye, hanem a több, mint 1000 éves magyar történelem egyik legmeghatározóbb történése, egy szinten a 907-es győztes pozsonyi csatával és az 1456-os nándorfehérvári diadallal.
Mindhárom esemény befolyásolta Európa történelmét, sőt az 1956-os szabadságharcunk következményei megrengették a világot, kimutatták a kommunista nagyhatalom, Szovjetunió álságos,  szabadságtipró igazi természetét és ezzel megállították a kommunizmus világhódító szellemi előretörését és elindították Szovjetunió nagyhatalmi befolyásának lassú hanyatlását.

A szerző tizennyolc  éves gimnazistaként részt vett az 1956-os pesti harcokban. átélte a szabadságharc győztes napjait, és a november 4-i szovjet orvtámadás utáni szörnyű napokat, a kétségbeesett utóvéd harcokat.

Több könyvet írtak már 1956-ról, de egyik sem adta teljesen vissza a szabadságharc lélekemelő szellemiségét.


A regény, olvasmányosan bemutatja a pesti srácok vakmerő kiállását, hazafias elkötelezettségét, romantikus hazaszeretetét. A megtörtént eseményeket olyan történetek színesítik és egészítik ki, amelyek kifejezik a fiatal szabadságharcosok gondolkodását és megmagyarázzák tetteik lélektani hátterét. Az izgalmas cselekmény kihangsúlyozza , az ’56-os pesti srácok magas lánggal égő hazaszeretetét amely képessé tette őket  benzines üvegekkel 99szembe szállni a világot rettegésben tartó  szovjet páncélos hadosztályokkal.

A szerző azon kevés ötvenhatosok egyike, aki a magyar szabadságharc utáni évtizedekben Dél-Kelet Ázsiában fegyvert fogott és harcolt a fennmaradásukért küzdő kis népek oldalán, a kiirtásukra törekvő etnikai tisztogatást végrehajtó hatalmas túlerőben lévő soviniszta kormányerők ellen.
„A Szabadságharcos” 1956 tovább élő szellemiségének lélekemelő és lélekerősítő regénye!