Csatlakozókat várnak az önkéntes szemétszedési akcióhoz

2013. szeptember 3., kedd
Csatlakozókat várnak az önkéntes szemétszedési akcióhoz

Szeptember 11-éig lehet még jelentkezni az interneten (www.teszedd.hu) a több minisztérium által is támogatott TeSzedd! országos szemétszedési akcióhoz, amelyhez eddig már 50 ezernél is több önkéntes csatlakozott.

Az akció célja ebben az évben is az, hogy az önkéntesek a lehető legtöbb helyen tisztítsák meg lakókörnyezetüket az illegálisan lerakott szeméttől - tájékoztatták az MTI-t közleményben a szervezők.

A szervezők vállalják, hogy a regisztráló csapatokhoz kiszállítják az igényelt számú kesztyűket és gyűjtőzsákokat, majd a szemétszedés végén gondoskodnak az elszállításukról.

A TeSzedd! keretében az önkéntesek olyan háztartási szemetet szednek össze, amelynek normális körülmények között a kukában vagy a szelektív hulladékgyűjtő edényekben kellett volna végeznie.

A szervezők bíznak abban, hogy az iskolakezdés miatt megugrik majd a csoportos jelentkezések száma, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján az iskolai osztályok közös kivonulása erős bázisát jelenti a programnak.

A program a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ), a Belügyminisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közös szervezésében valósul meg.